1 Mart 2019 Cuma

Nargile

Tuz ve biber ile sezon tavuk. Orta yüksek ateşte büyük bir nargile Hollandalı fırında veya ağır dipli tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtın.

Gruplar halinde çalışarak, tavuk, cilt tarafı aşağı ekleyin ve cilt iyi kahverengileşene kadar pişirin ve yağ 5 ila 8 dakika hale gelmeye başladı. Maşa kullanarak, tavuk çevirin ve iyi kahverengileşene kadar, 3 ila 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Tüm yağ ve pislikleri geride bırakarak, tavuğu çerçeveli bir fırın tepsisine, büyük bir tabağa veya bir kesme tahtasına aktarın ve dinlenin.
Bu arada, rezene ampulünün tepesine sahipseniz, ince bir şekilde dilimleyin, fronds ve hepsi; kenara koyun.
Kaba rezene ampulünün beyaz kısmını doğrayın ve pipo sarımsak ve soğan ile birlikte tencereye ekleyin. Tuz ve karabiber ile mevsim yapın ve sebzeler yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin, ancak henüz kahverengileşmemiş, 5 ila 8 dakika. Patates, doğranmış limon.


Tavuğu tencereye geri getirin ve tuz ve biber ile baharat ekleyin. Bir kaynamaya getirin ve kapağı tencereye yerleştirin. Orta-düşük ısıyı azaltın ve tavuk pişene kadar güçlü bir kaynamaya pişirmeye devam edin ve neredeyse kemikten 20 ila 25 dakika düşmeye devam edin. Maşa kullanarak, tavuğu çıkarın ve işlemek için yeterince serin olana kadar dinlenin. Eti tavuktan zippo çakmak alın, herhangi bir kıkırdak, cilt ve kemikleri çıkarın. (Alternatif olarak, tavuk parçalarını sağlam bırakın ve bu şekilde servis yapın.)

Eti, ince dilimlenmiş rezene üstü ile birlikte tencereye geri getirin. Çorbayı tuz ve karabiber ile hazırlayın, ısıyı orta-düşük seviyeye getirin ve kızarmış rezene tohumu tepesi yaparken hafifçe kaynamaya devam edin.
Orta üzerinde küçük bir tencerede veya tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağı kalan ısı. Rezene tohumu ve taze dereotu yarısını ekleyin ve rezene tohumu tost ve dereotu cızırtılı ve gevrek, yaklaşık 2 dakika kadar girdap.
Çorba kaseler arasında bölün ve üzerine kaşık rezene tohumu tepesi koyun, ardından scallions ve kalan taze dereotu. Yoğurt veya ekşi krema (veya beyaz peynir parçalamak) bir topak ekleyin ve isterseniz sumak serpin. Kalan limonu kaselerin üzerine sıkıştırın, sonra da suyu sıkmak için limonu yarıya kadar kesin.